Office + Commercial

Black-box_7-featured-1280x853.jpg

New redevelopment of the Black Box Theatre in Galway, which will increase its audience capacity up to 1000 seats.

As part of this project, a new bridge will link the Black Box Theatre to University College Galway (UCG). The proposal scheme will include new student accommodation with 500 bedrooms planned to the rear of the Theatre, in addition to a new 2 story car park accommodating 100 cars.

This proposed scheme will create a new public space area for students and the citizens of Galway, improving their life quality and holding new outdoor activities on the surrounding green areas.


Studio5Pic16-header-colour-1280x1024.jpg

This project faced the challenge of turning an old storeroom into a high-tech TV newsroom. The client, Channel 5, was awarded the contract for news programming to ITN and they needed a state-of-the-art newsroom and studio incorporating the latest graphics, technology and desktop publishing.

How to keep absolute silence in a studio in the heart of London City?  A sound engineer was deployed to gauge noise levels during the day and night.  Based on this data the design was modified to incorporate correct acoustic specifications of walls and partitions to produce a studio with no noise pollution

How to ensure an absolute level floor so that automated, unmanned cameras move with is vibration in a controlled manner?  Water was applied to the floor to show the levels involved and then lasers were used to measure these.  The result is a sleek concrete floor, level to within a 1mm tolerance.

How to supply the facilities of a lighting room in a studio without space for a designated lighting room?  Using Tungsten lighting was the ‘light-bulb’ moment, this along with dimmer bars fed directly from an uninterruptible power supply gave to the studio all it needed in terms of lighting requirements.


DublinPort4header2-1280x1024.jpg

The brief was to provide a new corporate branded entrance to Dublin Port’s new inland port hub. The new corporate entrance has provided sales, marketing and security facilities for the promotion of the new inland port destination. The design incorporates shipping containers as objects of art and also functional accommodation.

The modular approach converts seven 20ft shipping containers, directly placed side by side into an on site marketing suite for Dublin Port. The use of shipping containers emphasizes the ports character and personality, creating an extension of its existing brand.

The adaptability of converted shipping containers allows for a great deal of pre-fabrication and assembly works to be carried out off-site in a controlled environment.

Once on site, this approach facilitates faster construction and allows for the temporary site building to be dissembled, moved and reassembled elsewhere.


EAGames4-header-colour-big.jpg

EA’s state of the art office and customer support facility is situated just five minutes from the heart of Galway city centre.

The worldwide customer experience organisation (WWCE) has a singular mission: deliver the world’s best customer experience for the world’s best games. EA’s worldwide customer experience provides support to support to customers seven days a week. Game advisors provide live support to consumers across 16 different languages including Czech, Danish, Dutch, English, Finnish, French, German, Hungarian, Italian, Norwegian, Polish, Portuguese, Russian, Spanish, Slovak and Swedish.

The Galway Live QA Team is responsible for testing all game content in the retail environment prior to its release. Continuously pushing boundaries requires a team that is agile, innovative and at the forefront of emerging technologies.

To facilitate this, we designed a responsive office environment which reflects the company’s brand and work ethic. Providing a working environment which is conducive to the development of staff and customer needs.


knightsbrook-hotel_exterior.jpg

A four-star, 124-bedroom hotel including a banquet hall, conference rooms, spa, leisure centre with swimming pool, restaurants and bars.

The three-storey spa includes numerous treatment rooms, saunas and rasul salt grotto. The development also includes a member’s clubhouse for the Christie O’Connor Jnr designed championship golf course.

The development was completed to an ambitious timeline for construction. The lands in question were initially un-zoned and we successfully negotiated for them to be rezoned to residential and hotel use.


Arial View



molesworth-featured-1280x1024.jpg

Located in the newly constructed One Molesworth Street office building, the project consists of the interior design and fit out of the top floor of the building. We produced a unique design solution to the clients detailed brief. The working environment starts a variety of solutions for different working group.
The layout contains workstation, meeting rooms, open meetings space, landscaped terrace, staff facilities such as changing rooms and wellness rooms, an auditorium, multi-functional space and canteen space.


sky-court-featured-1280x1024.jpg

The brief for Skycourt Shopping centre was to redevelop the remaining lands of the site and provide a renewed commercial growth for the Centre. The proposal consists of a 200 bed Hotel, Cinema over 3,000sq.m, over 7,000sq.m of new / reconfigured commercial space.


04obk04003j.jpg

A multi-phased project of additions and renovations.

In Phase 1 a new office fit out was inserted above the gym floor within the existing gymnasium envelope. A new two storey glass atrium connects to the new level. The introduction of a curving roof atrium connects the existing to the new. The leisure centre remained in operation during the construction.

Phase 2 included new access, hydrotherapy, physio and speech therapy rooms and offices. The leisure centre was being upgraded to include the swimming pool, change facilities, fitness areas and public spaces. The entire centre contained the latest recommendations for special needs clients.


photo1.jpg

The project consisted of 4800 sqm of new and renovated offices and residential mews and apartments. This included the restoration of listed Georgian facades and interiors.

Three of the four Georgian properties were converted back to residential apartments. This project was one of the last office buildings to be permitted and constructed in the historic centre of Dublin City in the rear gardens of listed Georgian houses.


courtyard2-featured-1280x800.jpg

Design and build project in conjunction with JJ Rhatigans. A four-star rated 95 key Marriot hotel including penthouse suites, bar, restaurant and conference facilities.

The development also includes speculative commercial space over ground floor retail and a petrol station. The location is on one of the major junctions near Galway, a thriving and diverse city that has seen considerable expansion in recent years.